Actueel

Nieuws

Hoe wordt een nieuwbouwwoning opgeleverd? Lokaal nieuws dinsdag 16 mei 2023

Hoe wordt een nieuwbouwwoning opgeleverd?

Eindelijk is het dan zover! Je hebt de nodige tijd geduld moeten hebben, maar uiteindelijk is het moment daar dat je nieuwe huis daadwerkelijk wordt opgeleverd. Ondanks dat je exact weet hoe het huis er van binnen uitziet, is en blijft dit toch altijd een spannend moment. Omdat we ons heel goed kunnen voorstellen, dat er wellicht nog wat vragen zijn, hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet. Vooral wanneer je nog nooit een huis hebt laten bouwen, kunnen we het ons heel goed voorstellen dat jij jezelf afvraagt hoe zo’n woning nu eigenlijk wordt opgeleverd? Ben jij nieuwsgierig, lees dan snel verder!

De oplevering van het huis

Het is niet in alle gevallen mogelijk om je huis gedurende het hele bouwproject te kunnen bekijken. Mede daarom heb je als koper recht om een zogeheten ‘opleverkeuring’. Tijdens deze oplevering wordt er gekeken naar allerlei zaken die belangrijk zijn op het vlak van eventuele bouwkundige gebreken. Je doet er daarom dus ook goed aan om iemand mee te nemen die hier verstand van heeft. De kans dat je bepaalde essentiële punten namelijk zelf niet ziet is vrij groot. Logisch, je hebt immers vaak geen idee waar je op moet letten. Daarnaast zit je in volle euforie, waardoor bepaalde dingen wellicht aan je aandacht weten te ontglippen.

Waar let je op tijdens de oplevering

Wanneer de oplevering plaatsvindt, is het zaak om bepaalde zaken extra goed te controleren. Zo is het zaak dat je eventuele eerdere geconstateerde gebreken extra goed controleert om te kijken of deze netjes zijn verholpen. Daarnaast is het ook zaak dat je gemaakte afspraken die met de aannemer zijn gedaan controleert zodat hier geen discussie over kan ontstaan. Ook eventuele beschadigingen dienen goed nagelopen te worden. Het kan immers altijd voorkomen dat er tijdens de bouw een deur, kozijn of iets anders beschadigd raakt. Meld je dit niet, dan ben je hier naderhand zelf verantwoordelijk voor. Zorg er daarom dus altijd voor, dat je rustig je tijd neemt om alles te controleren. Het is immers de grootste uitgave die je hoogstwaarschijnlijk in je leven zult gaan doen.

Na de oplevering

Als alles klopt, dan kan het huis worden opgeleverd. Dan is het zaak dat je direct schakelt met vloeren Amsterdam om te kijken wanneer ze aan de slag kunnen met je vloer. Even afhankelijk van of jij al een offerte van ze hebt ontvangen, kun je kijken of de gietvloer prijzen nog steeds marktconform zijn. Is dit niet het geval, dan kun je hier natuurlijk ook met het bedrijf over in gesprek gaan. Andersom behoort ook tot de mogelijkheden. Een bedrijf kan immers niet gedurende een aantal maanden een prijs vasthouden. Sta er daarom ook niet van te kijken dat een offerte zou moeten worden herzien. Dit geldt niet alleen voor een gietvloer, maar ook voor een kunststof vloer of een PVC vloer. Het is daarom dus altijd belangrijk dat je hier van te voren duidelijke afspraken over maakt en deze ook schriftelijk vastlegt.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Emmen.

Aanmelden